neljapäev, 25. märts 2010

Kelle haamer on suurem ehk Sherlock Holmes (2009)



Vaatasin siis ära selle Guy Ritchie Sherlock Holmesi. (Snatch meenus küll seda vaadates) Mida öelda? Tegevus oli, action ja kaklus toimus mõnusa musa taustal, Robert Downey ja Jude Law olid, kahtlase soenguga paha oli, veidrad tegevused ja tegelased olid. Olen vist üks vähestest inimestest, kes on tõepoolest ka lugenud Holmesi. Ja mitte ainult ühte lugu. :)




Holmesi ennast oli kuidagi vähevõitu siin. Kogu see sõltuvuse ümber tiirlev sündmustik oli jah ja kohati oli päris lõbus. Aga kohati jälle jäi teravust väheks. Kindlasti mitte paroodia, aga mitte ka täiesti tõsiselt võetav film. Teravust ja vaimukust oleks rohkem tahtnud, pidades silmas filmi üldist õhustikku. See oleks sinna sobinud. Nii oli natuke midagi puudu. Terasust oli, aga minu jaoks mitte piisavalt.

Küll aga meeldis mulle tõsiselt Moriarty tegelaskuju. Täpsemini see, kuidas teda ei näidatud, oli vaid tume kogu ja püstol ja ähvardav vari, mis polnud sugugi mitte keskne tegevusliin. Rohkem nagu sissejuhatus.
Süžee ise oli suhteliselt etteaimatav, aga siiski mõnusalt jälgitav.

Hea meelelahutuslik film, visuaalselt väga hästi teostatud ja kaasahaaravas võtmes lahendatud. Parematele Holmesi-sarjadele jääb alla, aga kõik filmid ju jäävad! ;)
(kuigi sarjad ajavad magama. selles suhtes - põnev ja super!)

Kommentaare ei ole: